ARTESANIA LOS BREZOS
KERAMISCHE HANDWERKKUNST
Erica Straatman. Even voorstellen.......

 Erica Straatman Keramiste

Artesania los Brezos, handwerkkunst van keramiek.

Mijn naam is Erica Straatman, ik ben op 28 april 1967 geboren in Santiago de Chili. Nu woon ik in Capelle aan den IJssel. Sinds 2011 stop ik mijn ziel en zaligheid in het maken van keramieken beelden. Ik ben in 2011 met de opleiding model- en portret boetseren begonnen. Eigenlijk heb ik een financieel beroep maar mijn artistieke kant heeft het gewonnen. Halverwege 2012 heb ik mijn baan opgezegd als financieel controller bij een scheepvaartbedrijf en ben mij full- time gaan storten op het maken van keramieken figuren.

Alles wat ik maak is van begin tot eind handwerk, geen enkel stuk is hetzelfde. Eerst boetseer ik van klei de figuren en laat dit vervolgens 3 weken drogen. Daarna bak ik deze in een speciale keramiekoven op 1120 graden. Na een stookproces van 24 uur kan ik de beeldjes uit de oven halen en gaan afwerken.

Naast het zelf maken van beelden geef ik  tegenwoordig ook cursussen en workshops.  Dit vind ik bijna net zo leuk als zelf boetseren.  Het enthousiasme dat bij mensen ontstaat en de ontwikkelingen zijn intrigerend en geven  zowel mij als mijn cursisten veel voldoening.

Los Brezos betekend in het Spaans “Heide”. Erica is de naam van een heideplantje. Zo ben ik op de naam gekomen van mijn bedrijf. Letterlijk dus “handwerkkunst de Heide”.